Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 17:55 - Родител - Призвание или Професия
Автор: extravaganza Категория: Лични дневници   
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове:
0



   Какво е да си родител?Какви отговорности носиш?Каква радост или нерадост ще изживееш?Как ще се промени живота ти?Искаш ли да се промени?
   На тези и още други въпроси има много отговори,  всеки от нас има своята "истина по въпроса".Болшинството родители не са подготвени дори на теория за изживяването - родителство.Такава ни е народопсихологията, не се говори на "онези" теми.
   За някои да си родител е подробност, за която не искат да си спомнят.
   За други е нежелано ежедневие.
   За трети е най-голямата щастие на света.
   Всеки може  да се причисли към която група пожелае.
   Наближава Коледа, Нова година, предстоят избори.Българския  "елит" се раздвижи, загрижиха се за изоставените в институциите деца.Започнаха концерти, събиране на средства за благотворителност и т.н. и т.н. .Не беше зле да помислят и за тези, живеещи със собствените си родители на ръба на мизерията.Жадни, гладни Гаврошовци но все пак със семейства, свидетели на безброй спорове и скандали за пари.
   Преди 9-10  години попитах в ефир на един сутрешен блок представителка на МОН дали не мислят по въпроса за въвеждане на униформи в училищата с презумцията, че разликата в семейните бюджети лъсва в училище и част от децата израстват без самочувствие а всеки знае, че липсата на самочувствие влияе на успеха при това не само в училище, да не говорим, че децата са доста по-жестоки от възрастните и се подиграват използвайки доста обидни епитети.Дамата любезно ми отговори: "Мислиме по въпроса" - Голямо мислене падна.Водещият пък ме контрира с въпрос дали не се връщам в комунизма... явно не беше чувал за престижните училища в които носенето на униформа е задължително и е въпрост на чест.
    Простата аритметика за мен е че ако има 2 униформи по 80 лв. всяка /когато се изпълнява поръчка на едро може и цената да е по-малка/ това прави 160 лв. за 9 месеца в годината.Пак ще се купуват дънки, маратонки, блузи, поли и други, но те няма да се захабяват от всекидневна употреба и за родителите ще е глътка въздух.
Не е за пропускане и факта, че учениците ще са лесно разпознаваеми в заведенията с консумация на алкохол.
   Приемните семейства - Професия.Заплащат ти за да гледаш дете от институция.Сигурно Дянков е изчислил, че за бюджета е изгодно да не се подържат заплати на директори, гледачи, готвачи и друг персонал, няма да се плащат ток, вода и отопление, нооооо какво ще става с психиката на децата.Приемат ги в семейство, после в друго и не дай си боже трето.Ами ако блудните родители се сетят за тях, все пак това си става "бизнес" /колкото и грозно да звучи/?!
   Всичко което се случва в държавицата ни е - "Нещо като нищо."
   Иначе казано, за магистрали и метро - пари има.За народа - както се казваше в един стар, стар филм "Да го д`хат бедните"
   Изразявам мнението си от позицията на щастлив родител на три деца в училищна възраст.

  



Тагове:   професия,   родител,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: extravaganza
Категория: Лични дневници
Прочетен: 53891
Постинги: 17
Коментари: 13
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930